Läroböcker som ligger på ett bord

Ansökan och kursutbud

Webbansökan

Du kan se vilka kurser och utbildningar vi erbjuder genom att söka i kurskatalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logga gärna in innan du väljer kurser

De kurser du lägger i kurskorgen försvinner om du inte är inloggad för att gå vidare med din ansökan.

För att logga in i kurskatalogen behöver du skapa ett användarkontolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hos Falu kommun.

Formuläret innehåller flera steg och känner automatiskt av vad som behövs för att skapa ett konto.

Har du ett konto kan du logga inlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster direkt.

Problem med inloggning?

Har du problem att logga in på Självservice och blanketter (Min sida) för att göra en ansökan kan du kanske hitta lösningen på Hjälpsidanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Fungerar det fortfarande inte kan du få hjälp hos Helpdesk på telefon 023-8 77 77.

Ska du läsa på högskola eller universitet?

Har du tänkt att läsa på universitet eller högskola och vill få ytterligare en chans att komma in på den utbildning du önskar?
Då kan du göra Högskoleprovet.
I den här kursen får du göra övningsprov i alla högskoleprovets delar. Du får dessutom tips, strategier och idéer hur du kan förbättra dina chanser att komma in på den utbildning du har tänkt med hjälp av högskoleprovet.

Gör din ansökan i kurskatalogen. Kursen heter "Inför Högskoleprovet".

Ansökningsperioder 2017

Allmänna kurser gymnasiet - På plats (klassrum)

19 augusti-12 oktober

Här kan du se aktuellt utbudPDF för gymnasiekurser på plats.

Allmänna kurser grundskolan - På plats (klassrum) och distans

30 oktober*

19 augusti-12 oktober

Här kan du se aktuellt utbudPDF för grundvux på plats och distans.
* Många av kurserna har tätare starter. Titta i vår kurskatalog.

Allmänna kurser - Distans

18 augusti-7 september

23 september-12 oktober

28 oktober-16 november

Här kan du se aktuellt utbudPDF för kurser på distans.

Yrkesutbildningar (På plats och distans, lärlig, validering)

19 augusti-14 september

Här kan du se aktuellt utbudPDF för yrkesutbildningar.

Tänk på att om du ansöker till någon av yrkesförarutbildningarna krävs B-körkort (med god körvana) samt ett giltigt körkortstillstånd.

Läsa allmänna kurser i klassrum/flex eller på distans?

Att läsa i klassrum innebär INTE att du behöver vara på plats måndag till fredag 8.00-16.00. Det vanligaste är att vissa lektioner i veckan är schemalagda. Då får du föreläsningar, genomgångar och tillfälle att ställa frågor. Klassrumsundervisning passar dig som tycker att ett ämne är svårt, behöver hjälp att strukturera sina studier och vill ha stöd av lärare och kurskamrater.

Distans innebär att kommunikationen du har med din lärare sker via e-post, inspelat material och ibland via telefon. Du och läraren träffas aldrig fysiskt under kursen. Observera att en del kurser innehåller nationella prov eller laborationer som är obligatoriska och ska göras på en fysisk plats. Distansstudier passar dig som tänkt kombinera dina studier med annan aktivitet under dagtid.

Läsa yrkesutbildning

Går du på en yrkesutbildning måste du räkna med att du studerar på heltid och att du inte kan jobba samtidigt som du studerar.

Vägledning innan ansökan

För att ansöka till kurser eller utbildningar, kontakta gärna studievägledare på Vägledningscentrum för att göra en studieplan. Detta är en bra hjälp så att du söker de kurser som stämmer med ditt  studiemål.
Öppettider och telefontider

Sidan uppdaterad 2017-08-24