Kvinna bläddrar i bok

Vuxenstudier - möjligheter finns

Ska du läsa på högskola eller universitet?

Har du tänkt att läsa på universitet eller högskola och vill få ytterligare en chans att komma in på den utbildning du önskar?
Då kan du göra Högskoleprovet.
I den här kursen får du göra övningsprov i alla högskoleprovets delar. Du får dessutom tips, strategier och idéer hur du kan förbättra dina chanser att komma in på den utbildning du har tänkt med hjälp av högskoleprovet.

Gör din ansökan i kurskatalogen. Kursen heter "Inför Högskoleprovet".

Att komplettera din utbildning kan du behöva göra flera gånger under livets gång. Det livslånga lärandet har blivit ett begrepp.

Inom vuxenutbildningen erbjuder vi dig, som har fyllt 20 år eller är yngre och har ett studiebevis eller gymnasieexamen, utbildning utifrån dina behov och på den nivå du behöver. Inom den gymnasial vuxenutbildningen erbjuder vi kurser och hela yrkesutbildningar som du kan gå på plats eller på distans, med eller utan handledning. Du kan också lära dig ett yrke genom att gå som lärling.

Det kan finnas flera anledningar till att du vill studera hos oss. Till exempel:

• för att få ett slutbetyg eller gymnasieexamen.
  • för att få behörighet för högre studier.
  • för att stärka din ställning på arbetsmarknaden.

Undervisningen är kostnadsfri för dig som bor i Falu kommun, men du får själv bekosta böcker och annat studiematerial samt eventuella skyddskläder. De flesta av våra kurser och yrkesutbildningar berättigar till studiestöd från CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Vi utgår alltid från dig och dina unika förutsättningar, ambitioner och önskemål!

Prövning i äldre kurser upphörde 30 juni 2016

Sidan uppdaterad 2017-08-24