Massa glada ungdomar

Grundläggande vuxenutbildning

För dig som behöver betyg motsvarande grundskola

Till Grundläggande vuxenutbildning (Gruv som vi kallar oss) kan du som har fyllt 20 år och som har kortare utbildning än nio år vända dig för att därefter komma vidare mot fortsatta studier för högskoleutbildning eller en yrkesutbildning.

Våra kurser, som kan läsas på-plats eller på flex:

• matematik
  • svenska
  • svenska som andraspråk
  • engelska

Om du är intresserad av att läsa biologi, geografi, hem- och konsumentkunskap, historia, kemi, samhällskunskap, religionskunskap eller teknik på grundläggande nivå, ber vi dig kontakta en studie- och yrkesvägledare på Vägledningscentrumöppnas i nytt fönster för vidare hjälp.

Vill du ansöka till våra kurser?
Här får du hjälp med din ansökan:

Vägledningscentrum
Kristinegatan 28 (Arbetsförmedlingen)

Kursstarter: Matematik har kontinuerligt intag, övriga kurser har givna startdatumöppnas i nytt fönster.

Heltidsstudier är 20 poäng/vecka, vilket innebär 40 timmars studier per vecka. Du har rätt att söka studiemedel från CSN.

Sidan uppdaterad 2017-11-14