Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell.

Publicerad 2016-12-15

Det var en gång…

I veckan har Lingåsens barn och pedagoger bjudit in till öppet hus för att visa vad man arbetat med under hösten.

-Vi har gjort en utställning och vi har bakat, men det är hemlig vad vi bakat, och i kväll kommer våra pappor och mammor och då ska vi visa alla sagor vi jobbat med och det ska bli jätteroligt! utbrister en pojke när jag besöker förskolan.

Pedagogerna berättar hur man hela hösten jobbat med sagor. Man läser, dramatiserar och diskuterar innehållet tillsammans med barnen och sen tar barnen med sig sagorna i sina lekar och sitt skapande.

-Genom sagorna når vi läroplanens olika mål på ett lustfullt och spännande sätt, berättar en av pedagogerna och tar med mig till ett rum som är fullt av dokumentation kring sagorna man läst.

Förutom öppet hus längtar barnen till julhelgen och just nu jobbar man med olika adventskalendrar. De äldre barnen jobbar utifrån en sagobok och de yngre barnen utifrån ordbilder. Sagan och ordbilderna inspirerar till olika uppdrag som barnen löser individuellt eller i grupp.
-Titta vad vi har gjort! utbrister barnen, med stolta röster och gester, när de visar mig runt på förskolan

Text och bild: Lena Mellström

Sidan uppdaterad 2017-04-07