Visa alla kontakter

Två tjejer tränar löpning

Friidrottsgymnasiet (FIG)

På Friidrottsgymnasiet i Falun (FIG) utövar du din idrott samtidigt som du läser in en examen från gymnasiet. Beroende på tränings- och tävlingsmängd finns det möjlighet att studera i tre eller fyra år.

Med stöd från våra duktiga tränare och lärare har du väldigt fina förutsättningar för att utvecklas. På Lugnetområdet, där vi håller till, finns idealiska träningsmöjligheter såväl inomhus som utomhus.

Observera att sista ansökningsdatum till våra 25 platser med riksintag är 15 oktober.

Historia

Friidrottsgymnasiet i Falun etablerades 1980 och är ett av landets sju friidrottsgymnasier med riksintag (RIG). Sedan 2011 är vi också certifierade för nationell idrottsutbildning (NIU) i friidrott.

Många av våra elever når landslaget på någon nivå och får kämpa mot eliten i internationella tävlingar och mästerskap. Hittills har våra elever slagit åtta svenska rekord och ett världsrekord.

Riksidrottsgymnasium (RIG)

RIG betyder att vi bedriver ett idrottsgymnasium med riksintag och att våra friidrottande elever håller hög nationell klass med målsättning att bli elitidrottare på internationell nivå.

Riksintag innebär att det finns sökande från hela eller stora delar av landet. Du ska som elev kunna bo i Falun med inackorderingsstöd och ha möjlighet till en individanpassad, flexibel och idrottsanpassad studiegång.

Medel utgår även från Riksidrottsförbundet till tränarbidrag för fördyrande kostnader i ämnet specialidrott.

Vad innehåller FIG?

Ulrik Mattisson