Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Falu kommun
Kontaktcenter (inklusive växel och reception)
Kontaktcenter@falun.se
Telefon: 023-830 00

Elektriskt arbete

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet (EE) är en grundläggande yrkesutbildning för arbete med installation, drift, underhåll och reparation inom elteknik, elektronik, datorer och energiteknik. Programmet ger även grundläggande kunskaper för drift och underhåll av tekniska system inom kraftindustrin.

I vår utbildning blandas praktiskt och teoretiskt arbete på ett naturligt sätt. Teorin omfattar till exempel matematik för att kunna göra beräkningar med hjälp av olika formler. En annan viktig sak är att kunna förstå ritningar och instruktionsböcker. Du får också lära dig de regler och bestämmelser som gäller då man utför arbeten inom el och energi.

Hos oss finns inriktningarna dator- och kommunikationsteknik och elteknik att välja mellan och du väljer inriktning redan i årskurs 9. Om du är osäker på vilken inriktning du ska välja söker du den ena inriktningen i första hand och den andra som ett andrahandsval.

Inriktningar

Mer information

Nyfiken på EE?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Kent Hedström på telefonnummer 023-86914023-86914 eller e-post kent.hedstrom@falun.se.

Sidan uppdaterad 2017-10-03