Visa alla kontakter

Folkmassa på Stora Torget

Studie- och yrkesvägledning

Till din studie- och yrkesvägledare (syv) är du varmt välkommen om du har funderingar kring din utbildning och studiesituation. Syv informerar dig om de val du står inför under din gymnasieutbildning, men vet även mycket om studier och arbete efter gymnasiet. Titta gärna in för att se om du kan få hjälp direkt. Du kan också boka tid för samtal via telefon eller mejl.

Syv är också ett stöd för vår personals studie- och yrkesorienterande insatser.

Mer information

Studera.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du till exempel jämföra utbildningar vid högskola och universitet samt anmäla dig till årets högskoleprov. För att ansöka till högskola eller universitet använder du sajten Antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Om du är intresserad av antagningsstatistik för högskola och universitet kan du surfa till UHRlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Via Myndigheten för yrkeshögskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster söker du yrkeshögskoleutbildningar och om du är intresserad av folkhögskoleutbilningar kan du använda Folkhögskola.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ger bra beskrivningar av olika yrken och vilka möjligheter till arbete som finns inom särskilda yrken. Region Dalarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster informerar om studier och arbete i Dalarna.

Centrala studiestödsnämndenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (CSN) kan svara på frågor om studiebidrag.

Sidan uppdaterad 2017-06-28