Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Telefonväxel Falu kommun: 023 ‑ 830 00

Innebandyträning

Nationell idrottsutbildning (NIU)

Nationell idrottsutbildning (NIU) handlar om en kombination av gymnasiestudier och elitidrott.

Det unika med Kristinegymnasiets och Lugnetgymnasiets nationella idrottsutbildningar är att du kan välja fritt bland alla gymnasieprogram och kombinera detta med en elitsatsning. Hos oss tränar du på skoltid samtidigt som du studerar.

Våra idrottsinstruktörer är mycket välmeriterade och vi strävar efter att individanpassa din idrottsutbildning. Vi är också måna om att bidra till din sociala utveckling.

Unikt för vårt NIU är också de utmärkta förutsättningarna för att verkligen satsa på en idrott. Falun präglas som kommun av ett rikt och varierat idrotts- och friluftsliv. Lugnetgymnasiet, där NIU främst bedrivs, ligger mitt i Lugnetområdet med arenor för många olika idrotter, simhall, motionsspår med meralänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. På skolan finns dessutom ett specialanpassat gym för dig.

Vi har en samordnare anställd för att stötta både dig som flyttar hit och dig som redan bor i Falun med mycket av det praktiska. Till exempel ansvarar samordnaren för att dela ut matlådor och vid behov skjutsa till träning på kvällstid. Om det blir nödvändigt har du gratis tillgång till sjukgymnast.

Hur bra kan du bli?

Forskning visar att om du vill bli riktigt duktig inom något speciellt område bör du lägga ned cirka 10 000 träningstimmar. Att välja NIU gör det lättare för dig att få ihop dessa eftersom all vår träning är schemalagd och sker inom ramen för din gymnasieutbildning.

Tanken med NIU i Falun är att du under gymnasietiden ska kunna göra en elitsatsning och samtidigt skaffa dig en bra grund att stå på inför yrkeslivet eller fortsatta studier på högskolan.

Inriktningar på NIU

Vad innehåller NIU?

NIU innehåller 500 gymnasiepoäng fördelat på kurserna Idrottsspecialisering 1,2 och 3 samt Tränings- och tävlingslära 1 och 2länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Utav dessa läser du 200 poäng på ditt individuella val och resterande 300 poäng får du som utökad kurs, vilket innebär att du som NIU-elev läser 300 poäng mer än en vanlig gymnasieelev.

Mer information

Följ NIU på Facebook

Hoppas du gillar oss.

Nyfiken på NIU?

Besök oss gärna. För att boka ett besök kontaktar du studievägledaren för det program som du vill gå på eller mejlar niu@falun.se.

Sidan uppdaterad 2015-11-03