Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Falu kommun
Kontaktcenter (inklusive växel och reception)
Kontaktcenter@falun.se
Telefon: 023-830 00

Innebandyträning

Nationell idrottsutbildning 500 kurspoäng (NIU)

Tanken med NIU är att du under gymnasietiden ska kunna göra en elitsatsning och samtidigt skaffa dig en bra grund att stå på inför yrkeslivet eller fortsatta studier på högskolan. Du kan kombinera NIU med vilket gymnasieprogram du än väljer på Kristinegymnasiet eller Lugnetgymnasiet.

Inriktningar på NIU

Vad innehåller NIU?

NIU innehåller 500 gymnasiepoäng fördelat på kurserna Idrottsspecialisering 1,2 och 3 samt Tränings- och tävlingslära 1 och 2länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Av dessa läser du 200 poäng på ditt individuella val och resterande 300 poäng får du som utökad kurs, vilket innebär att du som NIU-elev läser 300 poäng mer än en vanlig gymnasieelev.

Hur bra kan du bli?

Förutsättningarna för att du ska utvecklas som idrottare är mycket goda inom NIU. Du får många tillfällen till högkvalitativ träning tillsammans med proffsiga instruktörer. All vår träning är schemalagd och sker inom ramen för din gymnasieutbildning.

Mer information

Följ NIU på Facebook

Nyfiken på NIU?

Besök oss gärna. För att boka ett besök kontaktar du studievägledaren för det program som du vill gå på eller mejlar niu@falun.se.

Sidan uppdaterad 2017-11-28