E-tjänst förskola/fritidshem

Vi inför nya e-tjänster för den kommunala förskolan, familjedaghem och fritidshem. Det innebär att all administration kring ditt barns placering kan ske digitalt, till exempel att ändra barnets schema eller din inkomst.

Än så länge testar vi funktionen på några förskolor och fritidshem, du får information från din förskola/skola när du kan börja använda tjänsten.

Ansök om förskola, familjedaghem och fritidshem

Alla kan tills vidare ansöka om plats till förskola, familjedaghem och fritidshem via vårt nuvarande system, se denna länk:

Ansökan till förskola, familjedaghem och fritidshem via webbformulär
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nya e-tjänster - utför dina ärenden digitalt

När du får klartecken från din förskola/skola att du kan börja använda de nya e-tjänsterna loggar du in med ditt ”Gröna kort”, samma kort som är lånekort på biblioteket. Har du inget grönt kort får du ett i samband med att du skapar konto. Oavsett om du redan har ett grönt kort eller inte behöver du först skapa ett konto. (Inom kort kommer vi att erbjuda fler inloggningsmetoder).

E-tjänst förskola och fritidshem - skapa konto och logga inlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ändra schema och inkomst, bland annat

I de nya tjänsterna kan du som vårdnadshavare ansöka om barnomsorg, registrera ditt barns schema, ändra inkomst, avsluta ditt barns placering och lägga till eller ändra dina kontaktuppgifter.

Några förskolor testar nya e-tjänsten

Än så länge testar vi funktionen på några förskolor och fritidshem, du får information från din förskola/skola när du kan börja använda tjänsten, som du hittar på länken ovan.

Speciella tjänster för dig med barn på förskola

SMSa in frånvaro

Du kommer att via en SMS-funktion kunna anmäla frånvaro, ledighet samt lämna information till förskolan där ditt barn är placerat. Meddelandet går automatiskt in i systemet och syns för pedagogerna. För att det ska fungera så måste ditt mobilnummer vara inlagt i e-tjänsten.

Här finns mer information om sms-funktionenPDF

För dig med barn på fritidshem

Än så länge testar vi funktionen endast på Gruvrisskolans fritidshem, du får information från ditt fritidshem när du kan börja använda tjänsten.

Sidan uppdaterad 2016-11-22