Visa alla kontakter

klocka

Tider och rutiner

Kommunens förskolor är öppna, utifrån barnens vistelsetid, från klockan 6.00 till 18.30 förutom på den dygnetruntöppna förskolan Ugglevägen. Vistelsetiden för barnet avtalas skriftligt, via ett schema, utifrån vårdnadshavarens arbets- studie- och resetid.

En vanlig dag på förskolan Lingåsen

Förskolan öppnar klockan 6 vid behov.

Klockan 8 äter vi frukost. Till frukost serveras gröt, yogurt och smörgås.

Efter frukosten samlas vi i åldersindelade grupper. I grupperna sjunger vi, pratar om veckan och aktuella händelser, tränar språk och motorik. Vi arbetar med tecken som stöd under samlingarna.

Vårt mål är att barnen ska vara ute en gång per dag så vår verksamhet på förmiddagen sker antingen ute eller inne.

Grupperna med de äldre barnen har varsin utedag. Aktiviteter kan vara promenad till skogen, skolgården eller till bandyplanen.

Klockan 11 serveras det lunch på förskolan. Barnen har antingen sovvila eller läsvila med böcker eller sagor efter lunch.

Mellanmål äter vi klockan 14. Det består vanligtvis av smörgås, mjölk och frukt.

Förskolan stänger klockan 18.30.

Promenad till skogen
Sidan uppdaterad 2017-10-20