Välkommen till förskoleområdet Kvarnberget-Främby

I området finns det tre förskolor, Främbyhus, Kvarnen och Ugglevägen.

Förskolan Främbyhus består av 4 avdelningar och finns inrymt i samma byggnad som Främbyskolan F-6. Förskolan är belägen i bostadsområdet Östra Främby där det finns tillgång till skog, ängar, fotboll eller ishockeyplan och sjön Runn. Det är lätt att nå oss från stan då vi har god tillgänglighet med buss och cykelvägar.

Förskolan Kvarnen ligger på toppen av Kvarnberget och består av 3 avdelningar beläget i 2 byggnader med en gemensam gård som är en äldre trädgård med uppvuxna träd och buskar. Vi har skogen in på knuten som ger utrymme för lek och naturupplevelser.

Förskolan Ugglevägen öppnade i mars 2013 och ligger i gamla Kvarnbergsskolan. Förskolan har dygnetrunt öppna avdelningar för barn i åldern 1-5 år. Vi erbjuder även omsorg för skolbarn i åldern 6-12 år på kvällar, nätter, helger och lov. Skolbarnen kombinerar sina fritidshemsplatser med en plats på Ugglevägen.

Förskolan har utsikt mot slussen och sjön tisken med vattenblänk och fågelliv. Närhet till Främbyskolan, Södra skolan samt Västra skolan.

Sidan uppdaterad 2016-11-21